Programma Zondag 5 April ....Van 12;00 t/m 14:00 uur lady Ria .... Van 20:00 t/m 22:00 uur John Hermans >>.. ..Veel Luister plezier........Ook Dj Worden mail naar Radiohollandika@live.nl

Shownieuws

 • Marco de Hollander is er voor zijn fans
  on 5 april 2020 at 07:16

  Ook in deze sombere tijd is volkszanger Marco de Hollander er voor zijn grote schare fans; – De afgelopen weken heeft hij meer dan 1.000 fotokaarten met een persoonlijke groet naar veelal onze oudere medemens verstuurd. Stichting Philadelphia Zorg heeft het platform en videokanaal HALLO THUIS gelanceerd. Het is een informatief platform voor cliënten van Philadelphia, maar eigenlijk een beetje voor ons allemaal. Om iedereen ietwat op te vrolijke, eindigt iedere (dagelijkse) uitzending met een optreden van Marco de Hollander ‘Zingen met Marco’.

 • Arnold en Marianne zijn gemaakt voor de liefde
  on 4 april 2020 at 08:28

  Arnold en Marianne Wolda steken niet onder stoelen en banken dat ze nog steeds ontzettend veel van elkaar houden. Het is dan ook niet zo gek dat ze in hun jubileumjaar een single uitbrengen waarin hun aantrekkingskracht tot elkaar wordt bezongen. Ondanks dat het jaar 2020 vanwege het coronavirus er ineens heel vreemd uit is gaan zien, hopen ze met ‘Gemaakt voor de liefde’ hun fans een hart onder de riem te steken.

 • Nelis Leeman heeft de Oranje Kroon
  on 3 april 2020 at 17:37

  Elke week kiest TV Oranje de Oranje Kroon. Vanaf maandag 6 april is dat ‘Ik was nooit bezig met het woordje liefde’, de nieuwe single van Nelis Leeman. Toen deze zingende garagehouder uit het Noord-Brabantse Made vier jaar geleden doorbrak met de hitsingle ‘Wie denk jij wel wie ik ben’ was hij in één klap een bekende artiest in de Nederlandstalige muziek. En met dit nieuwe nummer laat hij horen dat hij dat nog wel een tijdje zal blijven. Ondersteund door een heerlijke accordeon en de gipsy-touch van Paulus Schäfer is dit een meezinger van de bovenste plank.

 • Lied ‘Anne Frank’ uit theatervoorstelling Jordy van Loon beschikbaar en komt 75 jaar na bevrijding
  on 3 april 2020 at 13:28

  Vanaf januari tot aan maart 2020 was Jordy van Loon, naast Mariska van Kolk en Tony Neef te zien in de musical ‘Haal het doek maar op’, van de Graaf en Cornelissen. De kritieken in alle dagbladen waren lovend, Jordy werd zelfs de musical-ontdekking van 2020 genoemd. Hier kwam abrupt een einde aan op woensdag 11 maart vanwege het Coronavirus en de hele culturele sector plat ging. Zelfs de door Jordy verworven rol in De Jantjes juli 2020 met o.a. Paul Groot/Richard Groenendijk en Karin Bloemen in Koninklijk theater Carré is op dit moment onzeker. Wel zal ijs en wederdiendende, de musical The Titanic uitvaren in september 2020 waarin Jordy een rol zal spelen naast o.a. René van Kooten.

 • ‘Hey mooie meid!’…..nieuwe single Davy Luijkx
  on 3 april 2020 at 13:05

  Davy Luijkx (1996) uit het Brabantse Sint Willebrord timmert de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg als zanger. Na zijn debuutsingle; “Geluk aan je zij” is hij voor zijn nieuwste single de studio ingedoken met de bekende producer en tekstschrijver André Kooiman uit Raamsdonksveer. Samen werkte ze aan een sterke opvolger met een hoog meezing en dans- gehalte. Het resultaat is een prachtig klinkend nummer met de titel; “Hey mooie meid”. Een heerlijke accordeon sound met lekkere live gitaren op een moderne foxtrot beat geven de plaat een heel heerlijk dansbare sound. De tekst werd geschreven door André Kooiman die ook de complete productie maakte.

 • Lucas en Gea leveren met ‘Dromer’ een gevarieerd album af
  on 2 april 2020 at 18:03

  I.s.m. producer Niels Lingbeek van de Mastersound Studio in Muntendam hebben Lucas & Gea het zeer gevarieerde album ‘Dromen’ gemaakt. Volgens het duo uit Oude Pekela weergeeft het 12 tracks tellende album hun hedendaagse sound maar met dezelfde lach en traan waar ze in 2001 mee zijn begonnen. Ze hebben er een tijd lang aan gewerkt en hopen dan ook dat hun fans er veel luisterplezier aan beleven.

 • The Brunettes Komproe coveren ‘ Let it be’
  on 2 april 2020 at 14:59

  Het Coronavirus beheerst de levens van iedereen bijna over de hele wereld. Iets wat eerst heel ver weg leek is nu heel dichtbij. The Brunettes Komproe zingen samen als zussen maar daarnaast zijn ze als family ook erg erg close met elkaar. ‘We missen elkaar vreselijk in deze tijd en voor onze zwangere Melanie is het dubbel zo spannend. We hebben voor jullie muziek op afstand gemaakt! Een cover van Let it be, het lievelingsnummer van ons (stief)vader die niet meer onder ons is.

 • Cameraman van Oranje Shownieuws hervat z’n werkzaamheden
  on 1 april 2020 at 15:37

  Vanwege het coronavirus nam de cameraman van Oranje Shownieuws, Thuis in Holland en Rtv Mediaproductie op 19 maart jl. het besluit om tijdelijk geen videoclips op te nemen. Ondertussen heeft de overheid een groot aantal maatregelen ingevoerd die duidelijkheid schaffen over wat nu wel en niet mag. De afgelopen dagen kreeg hij vragen van artiesten of hij aan de hand van deze instructies toch de draad weer op wilde pakken.

 • Nieuwe single voor Belgische Louisia!
  on 1 april 2020 at 14:45

  Alweer een jaar geleden scoorde de Belgische zangeres Louisia een grote hit met haar nummer; “Akropolis tot snel”.Dit nummer leverde haar veel airplay op bij o.a. VBRO radio in België, een goedbekeken Youtube videoclip, en een heel goede ontvangst bij haar fans. De Belgische schlager zangeres is nu voor haar nieuwste single weer samen met de Nederlandse producer & tekstschrijver André Kooiman (die eerder al schreef voor de Belgische; Bobby Prins, Lindsay, Danny Fabri en Yves Segers) de studio ingegaan met wederom een prachtig resultaat.

 • Ron van Hoof slaat met ‘Samen in de strijd’ de spijker op de kop!
  on 1 april 2020 at 14:32

  Ron van Hoof slaat met ‘Samen in de strijd’ de spijker op de kop! Op zondag 22 maart jl. bracht Ron van Hoof samen met z’n geluidsman Jaap een bezoek aan een viertal verzorgingstehuizen in de buurt van Putte. Nadat hij s’avonds thuiskwam maakte de indruk die dat met zich meebracht toch wel het één en ander los. Volgens Ron is het gewoon een drama als je al die oudjes allemaal ziet zitten. Dat beeld bleef ook de dag erna op z’n netvlies gebrand. Ron pakte z’n gitaar en bedacht binnen 10 minuten een tekst die de spijker op z’n kop sloeg. Hij stuurde de demo naar producer Laurens van Wessel die vervolgens binnen 1 dag de finale versie al gereed had.

Mogelijk gemaakt door: Oranje Shownieuws.